CHEESECAKE! TAZE, KREMAMSI VE ORTASI AKIŞKANLI AYRICA HEM ŞEKERSİZ HEM DE UNSUZ!
Tam internet insanları olduk değil mi? Sosyalleşmeyi, ilgi bulmayı, gösterişi nasıl yapacağımızı şaşırdığımız bir döneme girdik. Bir çok yeteneğimiz, varoluşumuz sınanıyor şu anda. Nereden ve nasıl iletişimi geçip direk insan kazanacağımızı hesapladığımız, bunun için bütçe ayırdığımız ve ne popüler ise oradan yürümeye çalıştığımız bir dönem.
Çaba sarfediyoruz, çabamız takdir edilesi.Bir şeyler değişti evet ama bu değişim bana samimi ve kalıcı gelmiyor. Kendimizi esen rüzgarın yönüne doğru verdiğimizde hızımız artıyor ama neleri kaçırdığımızı da bilmemiş oluyoruz. Hani bir La Fontaine öğretisi vardır, kısa ve dikenli yoldan mı gitmek istersin yoksa uzun ve ağaçlı yoldan mı? Ben şahsen sindire sindire, etrafı izleye izleye ve kendimden emin olarak ilerlemeyi tercih ediyorum.
Ama ulaşılamaz değil.İşte bu muhteşem Cheesecake'imi size en az katkı maddeli, şekeri baldan, kreması kaymaktan, limonu misketten ipek gibi kremamsı yapısıyla ağızda dağılan tadıyla size mutlulukla servis edeceğim. Yaparken @alininkarnıacıktı 'dan ilham almadım desem yalan olur, kendisinin büyük bir hayranıyım.
Hemen malzemelerime geçiyorum;
4 paket taze peynir (Migros markası katkısızdır)
1 paket kaymak (200gr)
4 adet büyük boy ya da 5 adet ortaboy oda sıcaklığında yumurta
3/4 su bardağı bal
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilin
1/2 paket kabartma tozu
1 misket limonu rendesi
Yapılışı;
Taze peynirleri ve kaymağı derin bir kaba alıp 2 dakikayı geçmeyecek şekilde çırpın, arkasına nişastayı, kabartma tozunu ve vanilini ekleyip 1 dakika daha çırpın. Şimdi sıra geldi yumurtaları teker teker eklemeye. 1 tane yumurtayı ekleyip eşit şekilde dağılacak şekilde el mikseriyle çırpmaya devam edin. Son yumurtayı ekledikten sonra SPATULA yardımı ile önce tüm kapta etrafta çırpılmamış ne varsa karışıma dahil edin yoksa kremamsı olmayacaktır, parça parça bir dokusu olacaktır. Balı en son ekliyoruz çünkü bal sulu yapısından dolayı hemen kendini bırakacaktır bu yüzden en sona bırakıyoruz. Misket limonunu rendeleyip balı da ekleyince 1 dakika da bu şekilde çırpın. Aralarda spatula ile çırpılmamış ne varsa karışıma eklemeyi unutmayın.
Fırınınızı önceden 170 derece fanlı olarak çalıştırın. Ben 32 cm'lik bir cheesecake kalıbı kullandım, (Eğer 28'lik kalıp kullanıyorsanız pişirme derecesini 5 dakika daha artırabilirsiniz ama sakın dereceyi artırmayın) 170 derecede önce 10 dakika aşağıda, 10 dakika üstte olacak şekilde pişirin. Üstünü yakmak için de ızgarayı açın, dereceyi değiştirmeden 5 dakika üstünü yakmak için pişirin ve beklemeden dışarıda soğumaya alın.
Afiyetle
Pınar
Yorumlar
Yorum Gönder