BALLI ZENCEFİLLİ KARİDES & CHOW MEIN NOODLE
Güne pozitif başlamak ne kadar mümkün? Her gün evin içerisinde aynı şeyleri yaparak sürecin geçmesini beklemek kolay mı zor mu? Kimsenin anlamadığı şey bu zamana kadar alışkın olduğumuz ne varsa bir anda kenara koymamız aslında bir mücadeleydi ve bizi yeni normale alıştırmak biraz zor kullanmadan yapılamazdı. Biz insanlar sosyal varlıklarız, zengin ya da önemli, kibirli ya da utangaç, yüzeysel ya da düşünceli milyonlarız ve bir şekilde etkileşime ihtiyacımız var.Bence büyük değişim evlerimizde çoktan başladı, her şey şeffaflaştı ve bunu öngöremeyip değişime karşı koyanlar tarihte keşfedilen ilk tekerleğin altında kalacak gibi geliyor bana.
Gelin biraz sizi pozitifliğe götüreyim, keşke Charlie'nin Çikolata Fabrikası gibi bir halüsinatif etkili bir yerim olsaydı ama görsele bıraktığım kalp her şeyi anlatır bence.
1 kase karides
1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
İnce doğranmış chili biberi
2 diş sarımsak ince doğranmış
1 tatlı kaşığına denk gelecek ince doğranmış şekilde taze zencefil
Altındaki chow mein malzemelerini orijinal olarak kullandığım şekilde yazıyorum ayrıca hepsi markette kolayca bulunacak malzemeler, ben Migros'tan buldum hepsini.
Yarım paket sade noodle
Susam yağı (bulamazsanız fındık yağı)
2 çorba kaşığı istiridye sos
1 çorba kaşığı light soya sos
1 kase ince doğranmış lahana
1 kase jülyen doğranmış havuç
2 tatlı kaşığı Knorr çorba ve sos karışımı
Üzeri için doğranmış yeşil soğan
İlk yapacağımız işlemle başlıyorum, noodle'ı doğru haşlamak. Noodle bildiğiniz gibi yumurtalı ve glutenli bir Çin eriştesidir. Yani İtalyan makarnasındaki gibi çok haşlarsak hamurlaşır ve bütün özelliğini kaybeder.İnce ve elastik bir yapısı olduğundan az haşlayıp ikinci pişirme tekniğine biraz yer bırakmak her zaman kazandırır.İkinci yapacağımız işlemimiz de bir kase içerisine sıcak suyu ekleyin ve 2 tatlı kaşığı Knorr sos karışımını döküp iyice karıştırın.İçerisine istiridye sosu ve soya sosunu da ekleyip karıştıra karıştıra homojenize edin.
Önce büyük bir tencerede suyu kaynatın, su kaynayınca noodle'ları ekleyin ve 1 dakika çözülmesine izin verin, sonra bir spatula yardımı ile noodle'ları karıştırın ve 3 dk daha haşlayın. Başka bir kabın içerisine süzerek alın ve üzerine susam ya da fındık yağını dökün ve bütün noodle'a eşit şekilde dağılacak şekilde nazikçe karıştırın.Bu karıştırma işlemini arada tekrarlayın çünkü yağ zamanla aşağı çökecektir.
Noodle soğurken, biz de büyük bir tavayı (tercihen Wok tavası) en yüksek ateşe koyalım ve dumanlar çıkana kadar ısıtalım, yüksek ısıda pişireceğimiz için ısıyı düşürmemek önemli, bunu unutmayın. Şimdi biraz yağ dökelim, üstüne havuçları soteleyelim, hemen arkasına da lahanaları.Hepsinin rengi canlanana kadar eşit şekilde soteleyip kenara alalım.
Yorumlar
Yorum Gönder