Ağızda dağılan şekersiz cookie
Yapımı son derece basit, ağızda dağılan, kesinlikle rahatsız etmeyen, çikolatadan nasibini almış, son derece memnun edici çikolatalı cookie'ler... Protein bazlı kuru fasulye ununu kullandım, spor yapanlar için de bir alternatif ve tatlı ihtiyaçlarını karşılayacak türden.
Malzemeler oldukça basit;
3 adet oda sıcaklığında yumurta
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
3 çorba kaşığı Kenton kuru fasulye unu
3 çorba kaşığı kakao
1 paket bitter damla çikolata
1 çay kaşığı şekerli vanilin
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çimdik tuz
Her şeyden önce fırını 170 derece fanlı halde beklemeye alın, fırınımız iyice ısınsın.
Kuru malzemelerin hepsini ayrı bir kapta karıştırın, bir kenara ayırın.
Yumurtaları mikserle 3 dk çırpın, yavaş yavaş erimiş tereyağını ekleyerek el çırpıcısıyla karıştırın.Unutmayın, çırpmak ile karıştırmak çok farklı şeyler, çırpma işlemi bir malzemenin form değiştirmesi için hızla yapılır, karıştırma ise malzemelerin birbiri içerisine geçmesi için yapılır.Biz tereyağını sadece iyi karıştırmak istiyoruz.Bu tarifimizde şeker yok unutmayın, o yüzden hemen kuru malzemelerimizi eklemeye geçiyoruz.
Yumurtalı karışımımıza bir elek yardımı ile kuru malzemeleri ekleyin ve elinizle karıştırmaya devam edin.Çok karıştırmayın, malzemelerin birbiri içerisine geçmesi yeterli olacaktır. En son damla çikolata paketinin yarısını hamura karıştırın, yarısını üstüne kullanacağız.
Fırın tepsisine cookie hamurundan iri birer kaşık koyun,kalan çikokataları üzerine yerleştirin ve gerisini fırının fanına bırakın :)
Fırında ne eksik ne fazla 10 dk pişirdikten sonra çıkarın ve fırın teline alıp soğumaya bırakın.
Ilık ılık yerken beni hatırlayın ve hayatımızda iyi ki çikolata var ve umarım daha uzun süre de var olmaya devam eder diye çikolata tanrılarına cookie kurban edin.
Afiyetle...
Pınar
Bu kadar basit, değiyor gerçekten.
Yorumlar
Yorum Gönder