BURADA ŞEKERSİZ GLUTENSİZ ELMALI TART VARMIŞ ÖYLE DEDİLER
Herkese selam! Ne zamandır bilgisayarın başına oturmuyordum iyi oldu. Sözcüklerle aram iyi biliyorum ama çoğunluk sesli video çekmemi istiyor onu da biliyorum.Umarım bir gün alışırım ama şimdilik yavaş gitmemi mazur görün.
Normalde yulaf işlenmemiş hali ile eğer demir gibi sağlam bir mideniz yok ise midenizde şişebilir, hazımsızlık yapabilir ya da midenizi yakabilir. Ben mesela tarif verirken mutlaka yulafın mideye kolay bir şekilde girecek tekniği ile paylaşım yapıyorum. Diğer türlü yulafı pişirmeden, şişirmeden nasıl tarif verilebiliyor ben anlamıyorum. Çoğu çöpe gidiyordur muhtemelen diye düşünüyorum. Öte yandan yulafı bol lifli yapısı, protein dolu olması ve minimal gluten içeriği ile bir SUPERFOOD olarak tanımlayabiliriz.
Bugün lafı fazla uzatmadan malzemelere ve yapılışına geçeceğim;
Malzemeler:
1 su bardağı çekilmiş yulaf unu (ben kendim çektim)
3 adet oda sıcaklığında yumurta
1/2 su bardağı bal
3 adet orta boy kırmızı elma
1 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı (isteyen 2 çorba kaşığı zeytinyağı ya da hindistancevizi yağı olarak değiştirebilir)
4 damla Dr Oetker Acı Badem Aroma Verici
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı vanilin
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Önce elmalarımızı soyup iri küpler halinde doğrayalım. Bir tavayı ocağa koyup altını orta ateşte açalım, tava ısınınca küçük bir parça zeytinyağını ya da tereyağını ekleyelim. Böylece elmalarımız eşit kızaracaktır. Yağ biraz kızışınca elmaları ekleyip iki dakika karıştıralım daha sonra tarçını ve acı badem damlalarını ekleyip tavanın altını açarak elmaları karamelize edelim.Bu işlemi bir dakika boyunca yapın ve elmaları bir spatula yardımı ile karıştırın, daha sonra altını kapatın ve soğumaya alın.
Büyük bir kabın içerisinde yumurtaları mikser ile çırpıp kabartmaya başlayın.İyice kabardığında çekilmiş yulafı, vanilini ve kabartma tozunu ekleyip spatula ile karıştırmaya devam edin.Balı ve elmaları da ekleyip alt üst ederek bir dakika daha karıştırın ve pişireceğiniz derin ve çok da büyük olmayan kabı yağlayın. Ben altına biraz yulaf da serpiştirdim ama istemezseniz altı karamelize olsun diye hafif bal da gezdirebilirsiniz. Ben yanık ve karamelize tadı çok sevdiğimden genelde böyle şeyler yapıyorum hahaha.
Yorumlar
Yorum Gönder