FESLEĞENLİ CEVİZLİ PEYNİR KREMASI DOLGULU SOMONLU CUPCAKE'LER
Herneyse, bu tarifi yaptıktan sonra maalesef tadına bakamadım, fotoğraf çekimi ve ortalığın dağınıklığı da yorduğundan ertesi güne kaldı.Ama buzdolabında soğuyan kreması ve ıslak keki birbirinin içine geçmiş ve bir tat harmonisi oluşmuş aynı Yüzüklerin Efendisi'ndeki elflerin şehri olan Lothlorien'e benzemiş.Nasıl düşündüm buldum bilmiyorum, bu tasvir doğru içime doğdu.
Bu yüzden gayet kolay malzemelerle lezzetinin eşsizliğini hem görsel hem tat olarak aldığımız fit, karbonhidratı düşük, proteini yüksek Lothlorien cupcake'lerimin tarifine başlıyorum.Hazırlaması 1 saat sürdü, pişmesi önceden ısıtılmış fanlı fırında 170 derecede 12 dakika.Şimdi önce krema dolgumuzu hazırlayacağız ve sonra streçleyip kaldıracağız, bunun için malzemeler şu şekilde;
1 paket fesleğen
2 diş sarımsak
4-5 adet ceviz
1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı
1 paket taze peynir
Tuz (ben deniz tuzu kullandım)
Taze peynir hariç tüm malzemeleri rondodan geçirin ve kremayla karıştırın.Hazırladığınız dolguyu streçleyip kaldırın.
2 adet oda sıcaklığında yumurta
Yarım su bardağı yulaf unu
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı zerdeçal
Muskat rendesi (bir tatlı kaşığı kadar)
1 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
1 küçük havuç rendesi
1 avuç kadar doğranmış dereotu
Migros Türk somonu (içerisinden 3 yaprak somon aldım ve dilimledim)
Bir pinçik karabiber
El mikseriyle ya da çırpıcıyla yumurtaları çırpın, tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin. Başka bir kapta yulaf ununu, kabartma tozunu, baharatları karıştırın ve yumurtalı karışıma ekleyip spatulayla karıştırmaya devam edin. Çok çırpmak bir yandan kekinizin sünger gibi olmasına sebep olacaktır.
En son rende havuç, doğranmış dereotu ve somonu ekleyip karıştırın.Muffin kalıplarınıza taşmayacak şekilde koymaya başlayın.Fırının ortasına koyarak 12-15 dk arası pişirin, 5 dakika da kapalı fırında kalsın.Çıkarın ve telin üzerine alın.Soğuyunca krema torbasına koyarak cupcake'lerin içerisine sıkın, sonra da üstüne sıkın. Bunları yapamıyorsanız bir bıçakla üzerine de sürebilirsiniz.
Gördüğünüz gibi farklı tariflerle, farklı malzemelerle size gelmeye çalışıyorum, önce kendimin denediği ve içe sinen başka şeflerin tariflerindense malzemeleri tanıyarak neyin ne ile uyumlu olacağını çok iyi tarif ettiğim kendi tariflerimi size sunmaya devam etmek istiyorum.
Yaratıcılık zor bir şey, bir yetenek. Bu konuda yetenekli olduğumu düşünüyorum ama el gör ki profesyonel bir mutfakta değilim, böylece hepimiz eşitlenmiş oluyoruz.Restoran kalitesinde tarifler vererek size evinizin konforunda tat yolculuğuna çıkarıyorum.
Umarım denersiniz ve yine zevkten dört köşe olursunuz.
Keyifle tüketiniz
Pınar...
Yorumlar
Yorum Gönder