En suçsuz Brokoli Cheddar çorbası yanına aşırı lezzetli sarımsaklı peynirli %100 yulaf ekmeği
Bugün beni bıraksalar her gün yiyebileceğim bir alternatif öğün çıkardım. Keşke sadece karbonhidrattan beslenilse ama neyseki yulaf unundan yaptım ki protein ihtiyacımı da karşılıyor hem de bana göre beyaz undan kat kat lezzetli.
Dürüst olmam gerekirse ekmek yapımından pek hoşlanmam hatta elime yapışan hamurla kendimi üstüne bant yapıştırılmış zavallı kedilere benzetirim ☺.Bir an önce şu ekmeği yapsam da kurtulsam oluyorum evet ama o ekmeği öyle bir ekmek yaptım ki İtalyan'ların sarımsaklı ekmeği ile Brezilyalıların peynirli ekmeklerini sentez ettim ve ortaya yemek gibi yemelik ekmek çıktı.Sonuçtan memnunum, hatta o kadar memnunum ki bugün sadece ekmek yedim diyebilirim. Tek tip beslenme ile de kendi kaleme gol attım, hayırlı olsun.
Malzemelerinin azlığı ve yapımının kolaylığı ile bu iki tarifin birincisi ile başlayalım;
Brokoli Cheddar Çorbası için gerekenler;
500 gr brokoli
1 adet havuç
1 adet büyük boy soğan
2 diş sarımsak
500 ml laktozsuz süt ya da hangi sütü kullanmak isterseniz
2 su bardağı su
1 Knorr tavuk suyu
200 gr cheddar eritme peyniri
Muskat rendesi
Tuz ve karabiber
Bir tencereye suyu koyun, içerisine iri iri havucu ve soğanları doğrayın, sarımsakları, ve brokoliyi koyup haşlayın.Haşlanınca sütü ekleyin ve el rondosundan geçirin.Tavuk suyunu da ekleyerek kısık ateşte kaynatmaya alın, 20-25 dk kadar kaynatın, suyu azaldıkça su ekleyebilirsiniz.Altını kapattıktan sonra içerisine cheddar eritme peynirlerini ilave edip karıştırın.Sakın altını tekrar açmayın yoksa çorbamızı kestiririz.Bu haliyle içerisine varsa muskat rendeleyin, bol karabiber ve tadına bakarak az tuz ekleyin, kolay brokoli çorbamız hazır.
Günün yıldızı sarımsaklı, peynirli %100 yulaf ekmeği
Gerekli malzemeler:
2,5 su bardağı yulaf unu
1 adet yaş ya da kuru maya
2 çorba kaşığı tereyağı
zeytinyağı
2 diş sarımsak
doğranmış maydonoz
1 kase rende kolot peyniri ya da isteğinize göre kaşar peyniri
Karabiber
Önce mayamızı harekete geçiriyoruz, bir su bardağı ılık suya mayamızı karıştırıyoruz, kenara alıyoruz.Bir kabın içerisine yulaf unumuzdan 2,5 su bardağı koyuyoruz, mayamızı ve 2 çorba kaşığı zeytinyağımızı da ekleyerek karıştırmaya başlıyoruz.Ben şekersiz ve tuzsuz bir ekmek yaptığımdan siz isterseniz yulaf ununa bir tutam tuz karıştırabilirsiniz.
7-8 dakika yoğurun, elinizin çok yapıştığı yerde yulaf unundan azar azar ekleyerek devam edebilirsiniz, hamur yapışacak, korkmayın, biz mayamızı yoğurarak yedirelim ki ekmeğimiz sonra maya kokmasın.
Offfff olmasa yesem çok canım istedi🥰
YanıtlaSilOfffff olmasa yesem çok canım istedi🥰
YanıtlaSilOfffff olmasa yesem çok canım istedi🥰
YanıtlaSil