2 malzeme ile Çikolatalı Mousse olur mu?

 

Oluyormuş

Ben tatlı yeme isteğimi bastıramıyorum, tatlı derken öyle şerbetli ya da sütlü tatlılardan bahsetmiyorum, içinde illa ki çikolata olan, o damarımı sakinleştiren,günlük seratonin dozumu veren kremamsı, orgazmik bitter kakaolu tatlılardan bahsediyorum.



Beyaz şeker dediğimiz olay inanılmaz tehlikeli ama işin boyutunu öyle Karatay hocam gibi kafanıza silah dayayıp "Bırak o elindekini evlat" şeklinde yapmayacağım ya da lahmacuna kebap sarıp yemek kilo yapmıyomuş gibi bir tavrım da yok, yanlış anlaşılma olmasın.

Şeker, her defasında daha fazla istememize ve şekersiz asla doymayacağımıza sebep olduğu için, vücudumuza o şekeri almazsak bundan sonra hayatımız eskisi gibi olmayacakmış gibi hissettirdiği için tehlikeli.




Bir madde vücudunuza ne kadar az ve dengeli girerse o kadar iyi elimine edilebilir.İşte şeker de onlardan biri.Şeker ihtiyacınızı nasıl ve ne kadar karşıladığınız, bunu yaparken doğru mu yanlış mı yaptığınızın bilincinde olmanız sizi tatlı bir şey yerken kötü hissettirmez.Biz bunun peşindeyiz arkadaşlar...

Gelelim şu yakışıklının nasıl yapıldığına;

Malzememiz sadece 2 tane, gerisi teknik.
3 Paket bitter çikolata (Yüzde 54 kakaolu tercihimiz)
1 paket İçim şef krema (en düşük yağ oranlı yani yüzde 18)

Kremamızı açmadan buzlukta 15 dk tutalım, çıkarıp mikserimizin en yüksek derecesiyle kabarana kadar çırpalım.Kabardıktan sonra çırpmayı hemen bırakın ki içindeki hava sönmesin.
Çikolatalarımızı benmari usulü eritelim, erittikten sonra içerisine biraz krema koyarak ısıyı eşitleyelim.Sonra tüm çikolatayı kremanın içine alın ve hemen çırpmaya başlayın. 30 saniye çırptıktan sonra spatulayla devam edin.
Kase ya da bardaklarınızın içerisine eşit şekilde koyun, buzdolabında yarım saat bekledikten sonra mousse'larınızın keyfini çıkarın.Bana sonra teşekkür edersiniz ☝

Mutluluk böyle kolay işte...Afiyetle

Pınar




Yorumlar

Popüler Yayınlar